Almanya ‘ya Kargo Göndermek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Almanya’ya en ucuz yollardan kargo gönderilebilen ürünler: İhracat ürünleri, Fuar ekipmanları ve Fuar gereçleri, Evraklar, Matbu ürünleri, Gıda ürünleri, Ofis eşyaları, ofis evrakları, Tekstil ürünleri ve Giysi elbise, Aksesuar parçaları, kozmetik ürünleri, bijuteri ürünleri, kitap dergi ve defterler, bakım malzemeleri ev aletleri, mobilyalar, araba parçaları, fitness egzersiz ekipmanları, motor uçak veya tekne parçaları, yapı malzemeleri, saklama kutuları, lastikler, plastik ürünler, bilgisayar, duvar kağıtları ve jaluzi ürünler, farmatik katı ve sıvı ilaçlar, oyuncaklar, aydınlatma ürünleri, belge evrak dökümanlar, mumlar, numuneler, cam metal kaplar, elektrikli el aletleri, bebek ürünleri, çerçeveli eşyalar, bilgisayar ürünleri ve fotokopi kağıtları, basılmış kağıt ürünleri, oyun ve hobi ürünleri, sağlık güzellik, el işi ürünleri, vitrinler, evcil hayvan eşyaları, uzun çubuklar, pencereler, katalog ve broşürler, ısıtıcı ve soğutucular televizyonlar, radyolar, şapkalar, plastik kaplar, kutular, şişeler, torbalar, elektronik ürünler ve aksesuarlar, tıbbi cihazlar ekipmanlar ve malzemeleri, kırılmaz ev dekorları, spor aletleri ve ekipmanları, tüketici elektroniği, gönderi malzemeleri, gözlük ve gereçleri, kağıt ve plastik malzemeler, müzik aletleri, çim bahçe ekipmanları, hırdavat ve hacimli öğeler, piller…

Almanya’ya genelde en ucuz kargo yolu ile gönderilebilen ürünlerden bazıları: Fuar gereçleri ve fuar ekipmanları, ihracat ürünleri, evraklar, matbu ürünler, şirket ve ofis evrakları, kozmetik ürünler, Giysi elbiseler ve tekstil ürünleri, Gıda ürünleri, ofis eşyaları, aksesuar parçaları, bijuteri ürünleri, aksesuar ve aşağıda sayılan maddeler dışındaki koli, çuval , paket, sandık vb. taşıma standartlarına en uygun olan tüm gönderiler yurtdışına kargo ile kolaylıkla gönderilebilir.

Özellikle yurtdışına kargo gönderilemeyenler ürünler; Canlı veya cansız her türlü hayvanlar, Ambalajı olmayan açık gönderiler patlayıcı ve yanıcı maddeler, posta gönderilerine zarar verebilecek ürünler, ince ambalaj içinde ağır, sivri, ambalajı yırtabilecek maddeler, bozulabilecek biyolojik ürünler, hap, kokain, esrar, bonzai gibi uyuşturucu maddeler, üzerinde güvenliği bozucu işaret resim yazı taşıyan ürünler, insan organı veya cenaze, üzerinde ahlak bozucu işaret resim yazı taşıyan ürünler, çek senet veya nakit paralar, altın gümüş vb taşlar, ateşli silahlar, kıymetli eşyalar, ziynet malları, tavuk ürünleri, hemen bozulabilecek et veya süt ürünleri, yumurtalar, bağırsak ham deri mutfak yağları, taşınması zor büyük malzemeler, çabuk bozulabilecek kimyasal ürünler, temizlik ürünleri (sıvı deterjan vb), plastik ve yağlı boyalar, tütün ve tütün ürünleri, sarımsak soğan veya baharatlı ağır kokan ve kokusunu diğer ürünlere sindirebilecek tüm gönderiler uç kısımları köşebent ile kapalı olmayan sivri uçlu diğer gönderilere zarar verecek delici kargolar.

Türkiye’den Almanya’ya En Ucuz Yollu Kargo Hesaplama

Almanya’ya, Türkiye’de bulunduğunuz şehirden göndereceğiniz Ürün/Mal/Eşyanın nakit değerinin yasalar gereği 7500 Euro’yu geçmemesi gerekmektedir. Ayrıca toplam ağırlığınında 150 kilogram sınırını geçmesi halinde Fast Express Kargo ile tekrar konuyla ilgili görüşme yapmanız muhtemeldir. Mallarını bu amaçlar doğrultusunda gönderen firmaların sık sık karşılaştıkları bazı kdv riskeri bulunmaktadır. Kdv kanunlarının gerektirdiği, yurtdışına kargo ile mal gönderilirken “Varış Yeri İlkesi Kanunu” (Destination Principle) ilkesi gereği, gönderdiğiniz mal yada hizmet gönderilen ülkenin vergisine sorumlu tutulmaktadır. Almanya’ya gönderilen bir malın ihraç edecek olan ülkenin kdv’si kesinlikle hesaplanmaz, bunun yerine gönderilen malın Almanya ulaşacağı muhtemel yerin ilkesi gereğince kdv kanunları ile hesaplanmaktadır. Almanya’ya en ucuz yollarla yurtdışı kargo ile mal gönderme işlemlerinizde en sık kullanılan yöntem Uçak Kargo 34 sizi bu kdv sorunlarından kurtarmaktadır. Konu hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Yurdışına Express kargo hizmetlerinde bizlere emanet etmiş olduğunuz gönderiler en ekonomik ve hızlı şekilde taşındığı gibi, güvenli bir şekilde teslim edilmektedir.

Uçak Kargo 34, Sağlamış olduğu ödeme kolaylıkları ile müşteri memnuniyetine de gereken özeni her zaman göstermektedir. Şirketimiz bünyesinde yurtdışı kargo işlemlerine bir çok çözüm ortakları ile dünyanın çoğu ülkesine nakliyat ve lojistik ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamaktadır. Türkiye’den Almanya’ya gönderilecek olan Yurt dışı kargo, Yasalara uygunluğunu Almanya – Türkiye arasındaki gönderileceği yerde bulunan yasalara uygun olması gerekmektedir. Kargo mevzuatlarına göre bazı ürün/mal/hizmet ‘in gönderilmesi yasaklanmıştır. Hangi ürünlerin yasaklanmış olduğunu, hangi ürünlerde problemler çıkabileceğini Uçak Kargo 34 müşteri hizmetlerine ulaşarak kolaylıkla öğrenebilmektesiniz. Aynı zamanda yurtdışına göndermek istediğiniz kargolarda, ürünlerin ağırlığı ve cinsine göre özel bir paketleme yapılarak gönderilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kargonuz gitmesi gereken yerlere sağlam bir şekilde ulaşamayacağı için Uçak Kargo 34 yurt dışı taşıma hizmetlerinde özenle paketleme çözümlerine sahiptir. Bu bağlamda eşyalarınız zarara uğramadan istediğiniz adrese kolaylıkla teslim edilmektedir. Almanya federal bir sistemli devlettir. Aynı zamanda Federal Yönetim’in ve 16 farklı eyaletin kendilerine ait yetki alanları bulunmaktadır.  Başkenti Berlin olduğu gibi 82 milyon nüfusa sahip olan Almanya, Dünyada önemli faktör olan dev sanayisi bilindiği gibi dünyanın en kritik ekonomisine de sahiptir. Turistik açılardan yapılabilen farklı tarihi yapısı ile görülmesi gereken önemli ülkeler arasına girmiştir. Genç nüfusun azınlıkta olduğu da söylenebilir. Almanya’nın resmi dili Almanca olmasına rağmen Para Birimi olarak Euro kullanmaktadır. Türkiyeye uçak mesafesi 3 saattir. Yerel saat olarak da 1 saat geride bulunmaktadır. Almanya vize isteyen bir ülkedir. Vize başvurusu yapmanız ve vize almış olmanız gerekiyor.