Blog

Almanya’da Bulunan Havaalanları


Çok geniş ulaşım ağlarına sahip Almanya’nın en fazla kullanım sağladığı ulaşım tercihleri demiryolları ve havayollarından oluşmaktadır. Almanya toplam olarak 58 sivil havaalanına sahiptir ve ülkede 32 tane de askeri havaalanı bulunmaktadır. Almanya’da sekiz tane çok önemli havaalanı bulunmaktadır. Bu havaalanları;

Frankfurt Havalimanı (FRA)

Erfurt Havalimanı (ERF)

Emden Havalimanı (EME)

Berlin Schönefeld Havalimanı (SXF)

Düsseldorf Uluslararası Havalimanı(DUS)

Münih Franz Josef Strauss Havalimanı (MUC)

Hamburg Havaalanı (HAM)

Köln Bonn Havalimanı (CGN)


Frankfurt Havalimanı (FRA)


Frankfurt şehrinin 12 km güneybatısında kurulmuş olan Almanya’nın en büyük havaalanı olarak bilinmektedir. Frankurt Havaalanı dünyanın en işlek 3. havalimanı olma özelliğine sahiptir. 1936 yılında kurulmuş olan havaalanı Almanya’nın ulaşımına önemli katkılarda bulunuyor. Avrupa Bölgesi’nin 2. büyük havaalanı olma özelliğine sahip olan Frankfurt Havaalanı’nda 4000’er metre uzunluğa sahip 4 adet pist vardır. Frankfurt Havaalanı’nda 2 büyük terminal yer alıyor. Terminalden terminale geçiş “SkyLine” olarak isimlendirilen raylı sistem ile yapılmaktadır. Terminal 1 bölgesinde iki tane tren istasyonu bulunmaktadır. Bu iki tren istasyonundan birisi şehir merkezine giden banliyö trenleri için kurulmuştur diğer tren ise çevrede bulunan diğer şehirlere ulaşımı yapan trenler için hizmet veriyor.

Erfurt Havalimanı (ERF)


Almanya’nın Erfurt şehrinde olan Erfurt Havaalanı (ERF) 2.600 metre uzunluğuna sahip, 10/28 doğrultusunda asfalt kaplamalı pisti vardır. 1935 tarihinde inşa edilmiş olan Erfurt Havaalanı sivil havacılık alanında hizmet veriyor. Yolcu terminali oldukça modern bir şekilde dizayn edilmiştir.Modern yolcu terminali olan bu havaalanında tur firmaları, seyahat işletmeleri ve acenteleri de bulunuyor. Erfurt Havaalanı’nın kent merkezine olan uzaklığı 5 km (3,1 mil)’dir. 21 Haziran 2005 tarihinde havaalanının ön tarafına inşasına başlanan tramvay hizmeti Erfurt Havaalanı’na ulaşımı sağlayan ve en çok tercih edilen ulaşım şeklidir. İnsanlara çok fayda sağlayan tramvay ulaşımı ile Domplatz’dan geçen ve şehir merkezi Erfurt’a her 10 ile 20 dakikada bir ulaşım sağlamanız oldukça mümkün. Tramvay ile ulaşım dışında havaalanına gitmek isterseniz taksi ve ya otobüsler ile de ulaşımı sağlamanız mümkün olacaktır.

Emden Havalimanı (EME)


Emden Havalimanı (EME) 1959 yılında inşa edilmiştir ve Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde bulunan Emden şehrinde yer alıyor. 07/25 doğrultusunda bulunan havaalanı, 1,300 metre uzunluğunda bir tane pisti bulunmaktadır. Emden Havaalanı’na gitmek için taksi ve ya otobüs seferleri ile ulaşımınızı yapabilirsiniz. Taksi ve ya otobüs seferleri dışında hizmet veren banliyö trenlerini de tercih edebilirsiniz.

Berlin Schönefeld Havalimanı (SXF)


Almanya’nın Berlin kentinin güneydoğu sınırında olan Brandenburg’un Schönefeld kasabasında yer alan Berlin Schönefeld Havalimanı (SXF), Doğu Almanya’nın en önemli havaalanları arasında yer alır. En önemli havaalanları arasında yer almak ile birlikte uluslararası bir havaalanı özelliğini de taşıyor. 07/25 doğrultusunda 3600 metre uzunluğunda bir tane asfalt kaplamalı pisti vardır.Şehir merkezine gitmek isteyen yolcular için her yarım saatte bir hizmet veren 14 tane tren ile şehir merkezine ulaşımı kolaylıkla yapılmaktadır.


Düsseldorf Uluslararası Havalimanı(DUS)


Düsseldorf Uluslararası Havalimanı (DUS), Almanya’daki Düsseldorf şehrinin 6 km kuzeyinde bulunmaktadır. Almanya’nın 3. büyük havaalanıdır. Hem sivil hem de askeri havaalanı özelliğini taşıyan Düsseldorf Havaalanı’nda 3000 ve 2700 metre uzunluklarında iki adet pist bulunmaktadır. Yaklaşık olarak günde 350 trenin seferde bulunduğu havaalanına ulaşım ve havaalanından şehir merkezine ulaşımda büyük kolaylık sağlanmıştır. Havaalanında 2 adet tren istasyonu bulunmaktadır.

Münih Franz Josef Strauss Havalimanı (MUC)


Almanya’nın en çok tercih edilen havaalanlarından biri olması ile birlikte en büyük 2. havaalanı konumunda olan Münih Franz Josef Strauss Havalimanı (MUC), Münih şehrinin 28 kilometre kuzeyinde, Freising’in yakınlarında yer alıyor. 1992 yılında yapılan Münih Havaalanı’nın 2 tane terminali bulunuyor ve diğer havaalanlarıyla kıyaslanacak olursa tam bir alışveriş merkezi şeklinde tasarlanarak eğlenceli bir havaalanı haline getirilmiştir. 4000 metre uzunluklarında 2 tane pisti bulunuyor. Münih şehrine en yakın havaalanı olan Münih Havaalanı’ndan şehir merkezine S-Bahn trenleri ile ulaşım sağlanabilir. Şehir merkezine varış süresi yaklaşık olarak 40 dakika sürmektedir. S1 ve S8 kodlu trenler ile de ulaşımı sağlamanız mümkün.

Hamburg Havaalanı (HAM)


Hamburg Havaalanı (HAM), hem sivil hem de askeri havacılıkta hizmet veren, Hamburg Şehri’nin 8,5 km kuzeyinde bulunan Hamburg havaalanı (HAM), uluslararası bir havaalanı özelliğine sahiptir. Almanya’nın en işlek 5. havaalanı özelliğine sahip olan Hamburg Havaalanı’nda 3250 ve 3666 metre uzunluklarında iki tane pist vardır. Hamburg havaalanı’ndan şehre uzanan S1 ve S-Bahn banliyö hatları sayesinde şehir merkezinden havaalanına ve ya havaalanından şehir merkezine ulaşımınızı çok rahat bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. 10 ile 20 dakika gibi bir zamanda sürekli seferleri olan bu banliyö trenler ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Köln Bonn Havalimanı (CGN)


Almanya´da Köln´e 15 kilometre ve Bonn´a 16 kilometre uzaklığı bulunan ve uluslararası bir havaalanı olma özelliğine sahip Köln Bonn Havaalanı(CGN), 1938 yılında yapılmıştır. 2459, 1863 ve 3815 metre uzunluklarında 3 tane pisti ve 2 terminali bulunuyor. Köln Bonn Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşımınızı banliyö trenlerle, otobüslerle ve ya taksilerle sağlayabilirsiniz.

To top